a

Yin Yoga

Ervaar de kracht van zacht

Veel in je hoofd zitten, je laten leiden door de waan van de dag.
Allerlei prikkels van buitenaf en binnenuit die op je
afkomen.

Je spieren die je ongemerkt en onbewust steeds meer gaat aanspannen.
Je buik, bekkengebied, rug, schouders, nek….

Gaandeweg gaat jouw lichaam steeds vaster zitten.

Goed (leren) voelen

Als holistisch diëtist kijk ik verder dan alleen voeding. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En niet alleen bij buikklachten is yin yoga van waarde.

Yin yoga is er voor iedereen die goed wil (leren) voelen. We gaan vaak maar door in het meer yang dagelijkse leven. Hoe zou het zijn om ook het yin (de tegenhanger van yang) meer toe te mogen laten? Om vanuit rust te ervaren wat er gebeurt in jouw unieke lichaam.

Een moment van ont-moeten, openen en loslaten om vervolgens weer meer ruimte te ervaren zowel in jouw lichaam als in je gedachten.

Ervaar de kracht van zacht

Yin yoga: Niet perfect, wel kloppend voor jou

Yin yoga laat je kennis maken met de kracht van stilte, de zijn-modus. Met behulp van lichaamshoudingen (asana’s) keer je naar binnen. Je leert contact te maken, te accepteren en los te laten om vervolgens jouw eigen grenzen weer beter te voelen.  

Yin yoga is een zachte yogavorm waarbij we langer in de houding blijven (3-5 minuten) en het voelen centraal staat. Elke week staat er een thema centraal.  Bij yin yoga gaat het niet om de perfecte houding, maar de juiste houding voor jou. Doordat je wat langer in de houding blijft, ervaar je een diepere ontspanning en maak je het bindweefsel in je lichaam weer soepel. Hierdoor stimuleer je de levensenergie (chi) om te stromen en sta je makkelijker in verbinding met jouw lichaam.

Ervaar zelf wat yin yoga met je doet

N

Op de donderdagochtend van 9.00 – 10.00 uur ben je welkom in mijn yin yogales.

N

De yogales wordt gegeven in Paramedisch centrum Touchfit in Vlaardingen.

N

De les begint om 9.00 uur. Inloop is vanaf 8.45 uur.

N

Graag je eigen yogamatje meenemen.

N

Voel je welkom voor een gratis proefles! Ervaar zelf wat yin yoga met je doet.

Toelaten vanuit oprechte nieuwsgierigheid 

Mijn rustige stem en de kracht van de yin houdingen zal maken dat je steeds meer in verbinding komt met jouw unieke lichaam en de seintjes die het geeft. Het is jouw reis naar binnen waarin je ontdekt vanuit nieuwsgierigheid en oprechtheid zonder oordeel. Acceptatie en loslaten. Ik laat je volledig in jouw waarde en ondersteun waar nodig in de les.

Ervaar niet alleen in de les,
maar ook daarna de kracht van yin

Na de les ben je meer in contact met jouw lichaam en ervaar je meer ruimte, flexibiliteit en ontspanning. Je neemt dit mee de dag in. Je zult gaandeweg opmerken dat je de seintjes die jouw lichaam geeft eerder oppikt zodat je ernaar kunt handelen en je bewustere keuzes gaat maken. Ervaar de kracht van rust en vertragen, zowel op als naast de mat.

Meer informatie of aanmelden?

(info)aanvraag |YinYoga

5 + 9 =