Over mij

Vanuit zelfliefde in verbinding met mijn buikklachten

Hoi!

Ik ben Marjolein Treur, holistisch diëtist met een orthomoleculaire achtergrond en yin yogadocent.

Na meer dan 10 jaar als diëtist voornamelijk achter de computer te hebben gezeten, voelde ik dat het tijd was om op een andere manier te werk te gaan. Dit vanuit mijn passie om jou te helpen.

Een manier van coachen waardoor jij meer vanuit jouw hoofd in je lichaam kunt zakken en daadwerkelijk contact kunt maken met jouw kostbaarste bezit; jouw lijf en buikgezondheid.

Leren luisteren naar mijn lichaam

Constant aan staan en naar buiten gericht. Aanpassen aan de ander om het goed te willen doen was mij niet vreemd. Ondertussen verloor ik steeds meer het contact met mezelf, de seintjes van mijn lichaam. Eerst een paar fluisteringen, daarna begon het te schreeuwen. Eigenwijs zoals ik kan zijn dacht ik: als ik nou nog een tandje bij zet, dan komt het wel goed. Totdat ik er niet meer tegen kon vechten. Mijn lichaam nam de regie over en een burn-out halverwege de 20 was een feit.  

In de periode van mijn burn-out kwam ik in contact met yoga. Dit was mijn eerste uitnodiging om echt contact met mijn lichaam te maken en te observeren hoe het daadwerkelijk met mij ging. Ik vond het zo fascinerend wat het met mij deed en wilde dit overbrengen naar anderen. Een jaar later begon ik aan de 2-jarige opleiding tot yogadocent.

Mijn buik speelde in die jaren vaak op; snel een opgeblazen buik en ook gevoelig op voeding reageren met een pijnlijke buik tot gevolg. Via de huisarts kwam ik bij de MDL- arts terecht en gaf aan PDS. Op dat moment een stukje bevestiging. Maar hoe verder? Gaandeweg zag ik steeds meer verbanden. Hoe ik mij voelde, wat ik at en ook hoe mijn buik hierop reageerde. 

Ondertussen bezocht ik verschillenden coaches om mij stapjes verder te brengen. Uiteindelijk kwam ik bij een HSP-psycholoog terecht. Veel herkenning, kwartjes vielen op zijn plek en voor mij de bevestiging dat ik echt niet gek was geworden 😉. De burn-out was een cadeau van leermomenten en inzichten welke ik mij steeds meer eigen mocht maken. En ook nu blijf ik mij ontwikkelen.

Een nieuw begin,
de kracht van stilte


Ik vind het zo bijzonder welk effect voeding op ons lichaam heeft. Zowel lichamelijk als geestelijk. En als iets snel reageert in ons zowel op voeding als emoties, dan zijn het wel onze darmen of maag. De fijngevoeligheid tussen voeding, emoties en ons maag- darmstelsel fascineert mij.  

 De yoga heeft inmiddels plaats gemaakt voor een specifiekere vorm; Yin yoga. De tegenhanger van ons vaak meer yang leven. Yin yoga waarin je jezelf de tijd en ruimte gunt om even niets te moeten, los te laten en ‘gewoon’ te zijn. Te observeren wat er gebeurt in jouw lichaam.

Je bent goed zoals je bent. Thuiskomen in jouw lichaam. Juist die rust kan ook fijn zijn wanneer buikklachten opspelen.

Verbinding met hart en buik

Mijn missie is om jou weer contact te leren maken met en te luisteren naar de seintjes die jouw lichaam geeft. Jezelf goed (leren) voelen en voeden. Te onderzoeken wat jou voedt in de breedste zin van het woord. Een hart – buik verbinding vanuit rust zodat jij gaat ervaren welke voeding goed voor jou is en jouw zelfhelend vermogen geactiveerd wordt.
 

Zelf ben je verantwoordelijk voor jouw gezondheid. Ik kom graag met je in beweging voor een rustigere buik en in het vinden van een nieuwe balans. Ondersteuning met wandelcoaching en (yin) yoga kunnen daarbij waardevolle inzichten geven.

Wie ben ik nog meer

Ik heb een warm hart en kan mij goed inleven in andere mensen. Daarnaast laat ik je in je waarde wie jij bent. Ik zet graag mijn passie, nieuwsgierigheid en (eigen)wijsheid in om vanuit rust samen te onderzoeken wat jij nodig hebt. Bovendien luister en leer ik ook graag naar en van jou. 

Graag ga ik naar buiten de natuur in, alleen of met elkaar. Zowel voor inspanning als ontspanning. Met mijn partner en/of zoon (2018) een wandeling maken of op de fiets bijvoorbeeld. En dat mag ook best de racefiets of mountainbike zijn 😊. 

 Voel je welkom en ik kijk ernaar uit om je te ont-moeten.  


Warme groet, 

Marjolein 

Benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met me op.